Skip to content

Kamis stawia na jakość

Written by

[Głosów: 0   Average: 0/5]
Firma Kamis zainwestowała 12 milionów złotych, aby zagwarantować swoim klientom najwyższą jakość produktów. Podjęte inwestycje związane są z uruchomieniem pierwszej w Polsce linii do higienizacji przypraw i ziół w procesie ciągłym.

Kamis-Przyprawy S.A. jako pierwszy w Polsce uruchomił linię do higienizacji przypraw i ziół w procesie ciągłym. Firma realizuje w ten sposób strategię zapewnienia najwyższych, zgodnych z wymogami rynków Unii Europejskiej, norm jakości w całym procesie produkcji.
Dla polskiego rynku przypraw oznacza to wyznaczenie nowych standardów jakości przypraw i ziół, natomiast dla firmy Kamis-Przyprawy S.A. – umocnienie pozycji lidera i potwierdzenie wysokiej jakości proponowanych konsumentowi produktów.

Poczyniona inwestycja pozycjonuje firmę Kamis wśród polskich liderów inwestujących w Jakość.
Od początku swojej działalności firma Kamis konsekwentnie prowadzi politykę zapewnienia najwyższej jakości używanych przez siebie surowców roślinnych. Rygorystycznie przestrzegane standardy jakościowe, oparte o wewnętrzne normy jakości firmy Kamis, w wielu wypadkach znacznie przewyższają obligatoryjne wymagania Polskiej Normy. Najwyższy poziom jakości wyrobów, a tym samym i surowców jest nieodłącznym elementem strategii przedsiębiorstwa.

„Posiadanie przez Kamis linii do higienizacji metodą parową w procesie ciągłym pozwoli nam na zwiększenie efektywności fabryki oraz uniezależnienie się od firm z rynku surowcowego – mówi Robert Kamiński, Prezes firmy Kamis – dzięki temu będziemy mogli obniżyć koszty zaopatrzenia”

Stosowanie pary wodnej pod ciśnieniem jest metodą optymalną ze względu na swoją „neutralność” i ekologiczny charakter. W ciągu ostatnich dwudziestu lat, od momentu zastosowania po raz pierwszy tej metody na skalę przemysłową, udoskonalono technologię i urządzenia, co pozwoliło na minimalizację strat substancji czynnych w przyprawach i ziołach. Dla konsumenta oznacza to gwarancję najwyższej jakości produktów.

„W firmie Kamis stosujemy metodę higienizacji parą wodną w procesie ciągłym” – mówi Robert Kamiński. „Jest ona standardem obróbki dla naturalnych surowców przyprawowych stosowanych we wszystkich gałęziach przemysłu spożywczego w Europie. Metoda ta jako jedyna jest zgodna z wymogami stawianymi przez Unię Europejską”.

Inwestycja firmy Kamis obejmuje zakup sterylizatora parowego, rozbudowę magazynów oraz zakup i instalację całej grupy urządzeń do obróbki surowców. Realizacja projektu w pełnym zakresie to koszt 12 milionów złotych.

Previous article

Zmiany ciała dziewczyny

Next article

Jak oczyścić skórę?

Join the discussion

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *